Vacature Engineer Solid Works

Power Battery zoekt een enthousiaste Engineer met kennis van Solid Works en elektrificatie. Je maakt deel uit van een betrokken team dat zich inzet voor de groene transitie naar schone aandrijflijnen.

Jouw takenpakket

Als Engineer Solid Works ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en testen van solide, veilige behuizingen van batterijpakketten en het integreren in applicaties voor full-electric, fuel cell en andere vormen van hybride E-applicaties. Hiermee geef je de gebruikte batterijcellen, zoals LTO, Li-Ion, LFP en NMC-cellen, een zo lang mogelijke levensduur.

Je analyseert de mechanische, elektrische en thermische eigenschappen van onze producten en bepaalt hoe ze kunnen worden verbeterd. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en testen van prototypes om de prestaties, veiligheid en kwaliteit van onze producten te verbeteren.

Je werkt daarbij samen met een klein en fijn team om producten te ontwikkelen die aan de behoeften van de klant voldoen.

Wat wij vragen

Om goed aan te sluiten bij het team en de werkzaamheden, is jouw ervaring met het ontwikkelen van sheetmetal constructies, packaging van componenten, behuizingen en het integreren in de applicaties van groter belang, dan kennis en ervaring met batterijsystemen.

Een achtergrond in werktuigbouwkunde, ervaring met Solid Works of gelijkaardig, een pragmatische instelling en communicatief vaardig zijn allemaal pre’s.

We zoeken: 

 • Engineer werktuigbouwkunde MBO4, HBO
 • Pragmatisch ingesteld
 • Praktische ervaring in de werkplaats / sleutelen
 • Communicatief vaardig
 • Ervaring met Solidworks (of gelijkaardig)
 • Ervaring met batterijpakketten en/of EV projecten is een pre

Wat bieden we

 • Marktconform salaris op basis van ervaring en kwaliteit 
 • Bijdrage in de pensioenopbouw
 • 25 vrije dagen
 • In eerste instantie een jaarcontract met daarna een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid en goede aansluiting bij het team
 • Na een gedegen inwerkperiode is gedeeltelijk thuiswerken mogelijk

De afgelopen jaren heeft het team veel ervaring opgedaan met uiteenlopende wensen van klanten. Zowel voor full-electric en fuel cell, als voor andere vormen van hybride E-applicaties. We dragen deze kennis en ervaring graag aan je over zodra je ons team komt versterken. De werking van een batterijsysteem, bijhorende veiligheidsaspecten en serviceability leren we je on-the-job.

Voordelen van de functie

Het mooie van de functie van Engineer bij Power Battery is dat je betrokken bent bij het totale proces: van het bedenken en ontwikkelen van oplossingen tot en met het in productie nemen van de pakketten. We bieden je dus een brede functie waarin je je in al deze facetten verder kunt ontwikkelen.

Combi-functie mogelijk

Bij Power Battery ontwerpen en bouwen we veel prototypes voor klanten, als voortraject voor de productie.

In jouw functie brainstorm je over eerste ideeën en werkt deze uit tot een detail ontwerp, om het daarna zelf op te bouwen in de werkplaats.

Ambieer je een combi-functie, waarbij je je ontwerpen in de praktijk realiseert, dan ben je hier helemaal op je plek. Zo kom je ook eens achter je PC vandaan!

 

Werk jij graag samen in een klein team?
Draag jij graag bij aan de groene transitie naar schone aandrijflijnen?

Stuur dan je CV en motivatie naar Jan-Hein van Twist:
jan-hein@powerbattery.nl

Over Power Battery

Power Battery staat vaak vooraan als het gaat om nieuwe ontwikkelingen rondom elektrificatie van applicaties en on-site energievoorzieningen. We zijn actief in een brede markt: van high performance E-racing oplossingen tot en met zwaar werkmaterieel en on-site energievoorzieningen. Ons werkgebied loopt van het in eerste fase meedenken met klanten over de transitie naar een schone aandrijflijn van hun applicatie, via ontwikkeling naar prototyping en uiteindelijk productie.

De focus ligt daarbij op het ontwikkelen van batterijoplossingen die zo optimaal mogelijk in de beschikbare ruimte passen door creatief te zijn met de layout en constructie. Dit alles in solide, veilige behuizingen die ontworpen en gebouwd worden om de gebruikte soort cellen een zo lang mogelijke levensduur te geven. Afhankelijk van de wensen van de klant en de beoogde use- en business case, werken we met bijvoorbeeld LTO, Li-Ion, LFP en NMC-cellen.